DJ и фолклорен ансамбъл

Сватбен dj

Избор на Dj и фолклорен анасамбъл

Червената роза Сватбена и парти агенция

Dj Стоян от Каварна и сватбен водещ Паскал Паскалев или Dj Дидо от Варна http://partytimebg.eu ще се погрижат за веселието на празника.

 • За DJ Стоян се заплаща допълнително след петия час за всеки следващ час работа.

Танцова формация “Българка” от Варна е съставена от добре подготвени и атрактивни танцьори с дългогодишна сценична практика, създаващи много настроение и приятни, незабравими емоции по време на техните изпълнения. Всички артисти - балетисти и музиканти от формация „Българка” са с богат опит в областта на българското фолклорно изкуство.

Фолклорна блок програма в ресторанта

 • Фолклорната блок програма в ресторанта с участието на четирима танцьора и двама музиканта (гайда и тъпан);
 • Фолклорна програма с участието на четирима танцьора и трима и повече музиканта (гайда и тъпан, кавал, гъдулка, други) и певица;
 • Други варианти, според Вашите конкретни желания са възможни, след допълнително уточняване на детайли по сценария.

Продължителността на изпълнението е 20-25 минути.

Изнесен битов ритуал

Изнесеният битов ритуал, се осъществява извън обсега на обредния дом, на места, по избор и предложение на младоженците. Сценарият се разработва на основата на ритуала „Българска сватба”, според желанията на клиента.

Оркестър за сватба

"Отдавна още...от край време! Живее на земята племе, уж, кротки хорица-таланти...наричали ги музиканти!!! "
Несравнимо е звученето на живата народна музика. Фолклорен формация „Българка” предлага за Вашето сватбено тържество, участието на народен оркестър, за да потанцувате безброй хора и ръченици, да попеете автентични народни песни, да се провикнете! Оркестърът е формация с широк жанров диапазон.В репертоара му са включени, както авторска и автентична, българска народна музика, така и музика от други балкански страни. Палитрата от българска народна музика се състои от всички етнографски области на България-тракийска, родопска, пиринска, странджанска с характерните си инструменти и звучене. Оркестърът разполага със собствена техника и озвучаване.
Участници и състав: професионални музиканти и певици – брой музиканти, вид музикални инструменти и времетраене се определят според Вашите запитвания.

Поднасяне на кумови дарове (торта и погача)

Ритуалът „Кумова Ръченица” е друг атрактивен и интересен елемент от сватбеното тържество. В знак на внимание към кумовете, младоженците подготвят дарове за тях (сладка торта за кумата, вкусна пита с пиле за кума). Под звуците на писана гайда в ритъма на ръченица, кумът и кумата се надиграват с нашите танцьори до „откупването” на даровете. Има три начина затова: кумовете да надиграят танцьорите, да „отмъкнат, откраднат” своя дар с хитрост или да си платят!

Участието на фолклорен ансамбъл ”Българка” в ритуала ще Ви зареди с настроение и по-силни емоции.

Нашите примерни предложения:

 • Поднасяне на кумови дарове с участието на двама танцьора (момче и момиче) без инструменталисти от формацията;
 • Поднасяне на кумови дарове с участието на двама танцьора (момче и момиче) с музикален съпровод от формацията (гайда, тъпан, гъдулка, акордеон);
 • Поднасяне на кумови дарове с участието на четирима танцьора (две момчета и две момичета), с музикален съпровод от формацията (гайда, тъпан, гъдулка, акордеон ), певица;

Консултации за разработване на индивидуални фолклорни сватбени продукти

Консултациите предлагат отговори и решения на конкретни запитвания на младоженците относно начин на организация, провеждане на сватбеното тържество на основата на българския фолклор.

Ритуално фолклорно посрещане на младоженците в ресторанта

Фолклорното посрещане е изключителен, тържествен и емоционален момент от сватбения ден на младото семейство. Той символизира встъпването в „новия дом”, благословията на двата рода и приемствеността между тях. С помощта на главните действащи лица в този ритуал - свекървата и свекърът, по стар български обичай се захранват младоженците с пита, с мед и сол, после се отворя шампанското и се гадае каква ще бъде и първата рожба в дома, след това младоженците отпиват и първите си глътки пенливо, но „горчиво” вино, което подслаждат с първата брачна целувка. Хвърлят чаши през глава, без да поглеждат назад и се отправят по пътя на тяхното семейно щастие.

Под звуците на автентичното звучене на гайдата, песните и танцьорите, облечени в пъстроцветни костюми, се посрещат младото семейство, заедно с гостите на крака и бурните им аплодисменти.

Участниците в ритуала се определят според Вашите желания и изисквания.

Нашите примерни предложения са:

 • Посрещане с участието на четирима танцьора (2 момичета и 2 момчета);
 • Посрещане с участието на четирима танцьора (2 момичета и 2 момчета), музикален съпровод (гайда, гъдулка, тъпан), певица.

Музиканти за извеждане на булката

Под съпровода на музика - с гайда, тъпан, гъдулка, кавал, акордеон, кларинет, ще преминат моментите от извеждането:

В дома на младоженеца, оркестърът първо бавно ще засвири. Щом се съберат всички верни другари ще се отправят и към дома на кума и кумата. За смелост, с бъклицата, с ракия в ръце, кума хорото ще трябва там сам да поведе. И така с музика и песни до булката ще стигнем. Ще посвирим, ще се попазарим, а после с песента „Ела се вие и превива”, бащата булката от родната къща ще изведе. И пред дома, булката първото си хоро ще поведе...
Услугата може да се изпълни с участието на двама, трима или четирима инструменталиста, както и с участието на танцьори;

Примерни варианти:

 • Изпълнения на оркестъра – трима музиканта (гайда,акордеон,тъпан);
 • Изпълнения на оркестъра – двама музиканта (акордеон, тъпан или гайда, акордеон);
 • Оркестър трима музиканта и певица;
 • Оркестър и трима музиканта, певица и двама танцьора.

….При извеждането на невестата от дома й се пее прощална песен:

"Ела се свива превива,
мома се с рода прощава:
Прощавай, родо големо,
и ти, рожделна майчице,
ти, дето си ме носила
девет месеца на сърце
и три години на ръце!"

Училище по народни танци за поготовка на младоженци

Основната идея на училището е танцовата подготовка на младоженци, кумове, както и гости на сватбеното тържество, обичащи българския фолклор. С участието на инструктор и корепетитор се разучават стъпките и елементите на различни хора „Право”, „Еленино”, „Ръченица” и др. Възможно е включването на младоженците и/или кумовете в специално създаден камерен танц.

Обучението се провежда в хореографска зала във Варна, продължителността и броя на репетициите се определя за всеки от Вас индивидуално!

Не се заплаща комисион към сватбена агенция ,,Червената роза"!

За да се запази DJ или фолклорен ансамбъл се заплаща капаро.